Flytta en bokning när en gäst vill komma en annan tid till samma aktivitet. Platserna följer med, gästen behåller samma biljett och QR-kod, och du väljer om gästen ska få ett mejl om flytten.
Så flyttar du en bokning
- Gå till Bokningar i sidofältet och öppna bokningen.
- Välj Flytta till en annan tid högst upp i bokningen.
- Välj Datum. Fönstret visar aktivitetens andra öppna tider den dagen, var och en med antalet platser kvar. En tid som inte har plats nog visar Inte tillräckligt med platser.
- Välj Ny tid.
- Kryssa i Använd dagens priser om bokningen ska få aktivitetens nuvarande priser. Annars behåller bokningen det pris som gästen bokade till.
- Låt Mejla gästen vara ikryssad för att skicka den nya tiden till gästen, eller kryssa ur den.
- Välj Flytta bokningen.
Mejla gästen visas bara för bekräftade bokningar med en e-postadress.
Flytta en tidsbokning eller byt vem den är med
- Öppna bokningen och välj Flytta till en annan tid, eller Ändra bredvid Medarbetare.
- Välj Datum och vem tidsbokningen är med under Medarbetare: en person, eller Vem som helst som är ledig.
- Välj en ny tid. Bara tider då någon arbetar och är ledig visas. Tidsbokningens egen tid visas som Samma tid när du väljer en annan person.
- Kryssa i Använd dagens priser och Mejla gästen om du vill, och välj sedan Flytta bokningen.
Vill du bara byta person behåller du datumet, väljer personen och väljer samma tid.
Vad som händer sedan
- Bokningen flyttas till den nya tiden, och platserna på den gamla tiden går ut till försäljning igen.
- Historiken visar Flyttad till en annan tid med den gamla och den nya tiden. Om gästen fick ett mejl visas också Ny tid mejlad. Mejlet anger den nya tiden och den gamla, och säger att biljetten och QR-koden är desamma.
- Med Använd dagens priser hamnar en prishöjning under Kvar att betala. Vid ett lägre pris går mellanskillnaden tillbaka till gästens kort, så långt gästen har betalat online.
- Den automatiska påminnelsen skickas igen före den nya tiden, om inte den nya tiden redan ligger närmare än din påminnelsetid.
Vilka bokningar du kan flytta
- Bekräftade bokningar och reserverade bokningar. Bokningar som är incheckade, no-show, väntar på betalning, är avbokade eller har gått ut kan inte flyttas.
- Bara till en annan tid för samma aktivitet som är öppen och inte har börjat. Sista bokningstid online och hur långt fram gästerna kan boka gäller inte för ditt team.
- En privat grupp behöver en tid som ingen har bokat än.
- Utrustningen och lokalerna som bokningen använder måste vara lediga vid den nya tiden. Annars talar TicketPa om vad som finns kvar, till exempel ”Bara 1 kvar kl. 17:00: Kajaker.”
Obs! En bokning som väntar på onlinebetalning kan inte flyttas förrän gästen har betalat. Flyttar du en bekräftad bokning stängs en betallänk som du har skickat och som fortfarande är öppen, eftersom den gällde den gamla tiden. Vill gästen ändå betala i förväg skickar du en ny. En betalning som gick igenom innan länken stängdes räknas fortfarande.
Gästerna kan också flytta sin egen bokning från biljetten, inom vissa gränser. Se hur gäster avbokar eller flyttar en bokning.
Vill du flytta alla på en tid på en gång ändrar du i stället tidens datum eller starttid i kalendern. Bokningarna följer med. Kryssa i Mejla gästerna för att skicka den nya tiden via mejl, eller meddela gästerna själv. Se hur du redigerar en tid.