Ägaren kan ändra vad en teammedlem får göra genom att byta personens roll, eller ta bort personen från teamet. Chefer och värdar kan också själva lämna ett företag.

Så ändrar du en medlems roll

  1. Gå till Team och inställningar i sidofältet.
  2. Under Teammedlemmar väljer du rollknappen bredvid personen, till exempel Värd.
  3. Välj Chef eller Värd.

Ändringen sparas direkt, och TicketPa visar ”Rollen uppdaterad.” Den gäller nästa gång personen öppnar en sida. Se Roller och behörigheter i teamet för vad varje roll kan göra.

Så tar du bort en medlem

  1. Gå till Team och inställningar i sidofältet.
  2. Välj krysset bredvid personen (Ta bort medlem).
  3. Välj Ta bort medlem för att bekräfta.

Personen förlorar åtkomsten till ditt företag direkt. Personens TicketPa-konto finns kvar, liksom andra företag som personen är med i. Om personen ledde aktiviteter finns den kvar på sidan Personal som en person utan inloggning, så att personen står kvar på de tider som den leder. Vill du ta tillbaka personen, se Bjud in teammedlemmar.

Obs! Ingen kan ändra ägarens roll eller ta bort ägaren, och rollen Ägare kan inte lämnas över till någon annan.

Lämna ett företag själv

Om du är chef eller värd i ett företag kan du lämna det:

  1. Klicka på dina initialer uppe till höger och sedan på Inställningar.
  2. Välj Företag.
  3. Välj Lämna företaget bredvid företaget och sedan Lämna företaget igen för att bekräfta.

Du förlorar åtkomsten till det företaget. Om du arbetade i det byter TicketPa till ett annat av dina företag. För att arbeta där igen måste någon bjuda in dig.

Ägaren kan inte lämna sitt eget företag. Vill du stänga det, se Radera ett företag.