# Een bedrijf verwijderen

Bijgewerkt op 2026-10-15 door het TicketPa-team. Bron: https://ticketpa.com/nl/helpcentrum/een-bedrijf-verwijderen

De eigenaar kan een bedrijf verwijderen dat die niet meer beheert. Daarmee sluit het bedrijf voor het hele team en gaat de boekingspagina offline. Je kunt dit zelf niet ongedaan maken. Ons supportteam kan een verwijderd bedrijf terugzetten, maar niet het team. Iedereen moet dan opnieuw worden uitgenodigd.

## Voordat je een bedrijf verwijdert

- Annuleer eerst komende boekingen. TicketPa verwijdert geen bedrijf dat nog komende boekingen heeft. In plaats daarvan verschijnt een melding dat er nog komende boekingen zijn. Annuleer die eerst, zodat gasten een e-mail krijgen en terugkrijgen wat ze online hebben betaald. Zie [Een boeking annuleren](https://ticketpa.com/nl/helpcentrum/boeking-annuleren).
- Je kunt het bedrijf niet overdragen. De eigenaarsrol kan niet naar iemand anders, dus verwijderen sluit het bedrijf voor iedereen.
- Wil je er alleen niet meer werken? Ben je geen eigenaar, verlaat het bedrijf dan. Zie [Een rol wijzigen of een teamlid verwijderen](https://ticketpa.com/nl/helpcentrum/een-rol-wijzigen-of-teamlid-verwijderen).

## Zo verwijder je een bedrijf

1. Ga naar **Team en instellingen** in de zijbalk.
2. Kies **Bedrijf verwijderen** onder **Bedrijf verwijderen** onderaan de pagina.
3. Typ de bedrijfsnaam precies zoals die er staat, met dezelfde hoofdletters en spaties.
4. Kies **Bedrijf verwijderen**.

TicketPa toont "Bedrijf verwijderd." en opent je lijst met bedrijven.

## Wat er daarna gebeurt

- Je boekingspagina gaat offline, dus gasten kunnen niet meer boeken.
- Betaalt het bedrijf voor een abonnement, dan stopt het meteen, zonder terugbetaling voor de rest van de periode.
- Gasten die een oude ticketlink openen, zien dat het bedrijf gesloten is, met hun boekingsgegevens om te bewaren en je contactgegevens. Het ticket kan niet meer worden betaald, ondertekend, verplaatst of geannuleerd.
- Iedereen in het team verliest de toegang en openstaande uitnodigingen worden ingetrokken. Teamleden die in het bedrijf werkten, schakelen over naar een ander bedrijf van hen.
- De korte naam blijft gereserveerd, zodat je oude links nooit naar een ander bedrijf leiden.
- Je eigen account blijft bestaan. Stel een nieuw bedrijf in via **Nieuw bedrijf**, of zie [Je account verwijderen](https://ticketpa.com/nl/helpcentrum/je-account-verwijderen) om ook je account te sluiten.
